SLIM en NL leert door-ontwikkeladvies

Wil je als mkb-ondernemer je medewerkers stimuleren in hun ontwikkeling en inzetbaarheid? Voel je als medewerker of zzp-er de urgentie om je te beraden op je loopbaantoekomst?
So Wonder icoon

SLIM Stimulering leren en ontwikkelen in het mkb

Als vervolg op de in 2019 succesvolle subsidieregeling Ontwikkeladvies voor 45-plussers heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid  vanaf maart 2020 €48 miljoen beschikbaar gesteld voor initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. Want juist deze sector heeft minder kennis van of tijd en geld voor het up-to-date houden van kennis en vaardigheden van personeel dan grotere bedrijven. De activiteiten waarvoor mkb-ondernemers een subsidie kunnen aanvragen zijn:

  • Doorlichten van de onderneming, denk aan een opleidings- en ontwikkelplan, door een zelf te kiezen deskundige
  • Loopbaan- en ontwikkeladviezen door een zelf te kiezen adviseur
  • Methode om leren en ontwikkelen te stimuleren, denk aan bijvoorbeeld het ontwikkelen van een leerportaal of een POP-cyclus
  • Bieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg

So Wonder denkt graag met je mee over de subsidie-aanvraag voor loopbaan-en ontwikkeladviezen. We weten immers uit ervaring bij grote organisaties hoe je loopbaan- en ontwikkeladvies succesvol implementeert en effectief uitvoert! Mocht je interesse hebben in subsidie voor de andere activiteiten of een andere regio, dan brengen we je graag in contact met onze samenwerkingspartners Krachtstroom en Organisatielab2

Zo werkt de SLIM-subsidieregeling

Er zijn drie tijdvakken waarin subsidie aangevraagd kan worden: 2 maart t/m 31 maart, 1 april t/m 30 juni en 1 september t/m 30 september 2020. Download hier de flyer voor meer informatie over de aanvraag.

Of volg via deze link de meest actuele informatie.  

Plan een gratis intake

NL leert door-crisisregeling

Door de omvangrijke coronacrisis is er voor veel werkenden weer een sense of urgency om zicht te krijgen op kansrijk werk en duurzame (om-)scholing. Het kabinet heeft daarom een crisisregeling in het leven geroepen die vanaf juli 2020 tot einde dit jaar in werking treedt: NL leert door. Doel van deze nieuwe subsidieregeling is mensen te ondersteunen die hun werk dreigen te verliezen of al verloren hebben.

De regeling omvat kosteloze ontwikkeladviezen door gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Nieuw in het aangeboden ontwikkeladvies is de zogenaamde arbeidsmarktscan. Met gebruikmaking van een speciaal hiervoor ontwikkelde tool krijgen deelnemers inzicht in hun arbeidsmarktkansen en -mogelijkheden.

De gelden voor het ontwikkeladvies komen uit een fors subsidiebudget van 50 miljoen euro. Echter, omdat de praktijk uitwijst dat er veel animo is raden we je aan je tijdig voor het traject aan te melden.  

Voor wie is het ontwikkeladvies

De NL leert door-regeling is bestemd voor iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt, een brede doelgroep dus. Werknemers, mensen die (al) hun baan verloren hebben, zzp-ers en ondernemers kunnen van deze mooie regeling gebruikmaken. 

Zo werkt het ontwikkeladvies

Tot zover zijn alleen de grote lijnen van de NL leert door-regeling bekend. Naar verwachting start half juli de landelijke campagne en dan informeren we je over de procedure. In ieder geval zorgt So Wonder voor de subsidieaanvraag waarna jij binnen twee weken met het traject kunt starten. 

  • 3-4 sessies, face-to-face en/of online
  • Een online arbeidsmarktscan en andere tests/opdrachten naar keuze
  • Geen protocol maar maatwerk.    

Reken op een typisch So Wonder formule: persoonlijk, warm, gedegen en arbeidsmarktrelevant. Wil je alvast met ons kennismaken? 

Klik hier om naar het contactformulier te gaan!

Klaar voor de volgende stap?

Boek een gratis intake en stel je vragen

Welke coaching is er nog meer?

Verken de mogelijkheden